*Üniversitemiz Dünyanın En Saygın Üniversiteler Sıralamasında Yer Aldı*

Dünya 29.09.2023 - 14:48, Güncelleme: 29.09.2023 - 14:48
 

*Üniversitemiz Dünyanın En Saygın Üniversiteler Sıralamasında Yer Aldı*

*Üniversitemiz Dünyada 1501+, Türk Üniversiteleri Arasında İse 36. Sırada*
*Üniversitemiz Dünyanın En Saygın Üniversiteler Sıralamasında Yer Aldı* Üniversitemiz dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Dünya Üniversite Sıralamasına girmeyi başardı. *Üniversitemiz Dünyada 1501+, Türk Üniversiteleri Arasında İse 36. Sırada* Küreselde 2 bin 600’ü aşkın yükseköğretim kurumunun başvurduğu 2024 sıralamasında 1904 üniversite değerlendirmeye kabul edilerek sıralandı. Üniversitemiz Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünüm olmak üzere beş alanda 18 göstergeye göre yapılan değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 1501+ bandında yer alırken, Türkiye'den değerlendirmeye alınma başarısı elde eden 75 üniversite arasında ise 36. sırayı elde etti. *“Üniversitemiz Önemli Bir Başarı Elde Etti”* Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemiz tarihinde ilk kez dünyanın en saygın sıralama kuruluşu THE’nın yaptığı dünya üniversiteleri değerlendirmelerinde yer alarak büyük bir başarı elde etti. Bu konuda Üniversitemizde iki yıldır yürütülen yoğun çalışmaların meyvelerini uluslararası ölçekte prestijli üniversiteler sıralamasına girerek toplamaya başladık.” dedi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu konuda uygulayacağı yeni stratejiler ve planlamalarla gelecekte hem THE’nin hem de diğer uluslararası sıralama sistemlerinin sıralamalarında daha yüksek konumlara ulaşacağını kaydeden Rektör Uslu, son olarak “Üniversitemiz başta tarım, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir çevre olmak üzere birçok alanda bilimsel araştırma, ar-ge, eğitim öğretim ve inovasyonda Türkiye’de öncü bir yükseköğretim kurumu. Ülkemizin bir marka değeri olan Üniversitemizin bu potansiyelinin somut çıktılarını uluslararası sıralamalarda da çok yakında göreceğiz.” ifadelerini kullandı.  
*Üniversitemiz Dünyada 1501+, Türk Üniversiteleri Arasında İse 36. Sırada*

*Üniversitemiz Dünyanın En Saygın Üniversiteler Sıralamasında Yer Aldı*

Üniversitemiz dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Dünya Üniversite Sıralamasına girmeyi başardı.

*Üniversitemiz Dünyada 1501+, Türk Üniversiteleri Arasında İse 36. Sırada*

Küreselde 2 bin 600’ü aşkın yükseköğretim kurumunun başvurduğu 2024 sıralamasında 1904 üniversite değerlendirmeye kabul edilerek sıralandı. Üniversitemiz Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünüm olmak üzere beş alanda 18 göstergeye göre yapılan değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 1501+ bandında yer alırken, Türkiye'den değerlendirmeye alınma başarısı elde eden 75 üniversite arasında ise 36. sırayı elde etti.

*“Üniversitemiz Önemli Bir Başarı Elde Etti”*

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemiz tarihinde ilk kez dünyanın en saygın sıralama kuruluşu THE’nın yaptığı dünya üniversiteleri değerlendirmelerinde yer alarak büyük bir başarı elde etti. Bu konuda Üniversitemizde iki yıldır yürütülen yoğun çalışmaların meyvelerini uluslararası ölçekte prestijli üniversiteler sıralamasına girerek toplamaya başladık.” dedi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin bu konuda uygulayacağı yeni stratejiler ve planlamalarla gelecekte hem THE’nin hem de diğer uluslararası sıralama sistemlerinin sıralamalarında daha yüksek konumlara ulaşacağını kaydeden Rektör Uslu, son olarak “Üniversitemiz başta tarım, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir çevre olmak üzere birçok alanda bilimsel araştırma, ar-ge, eğitim öğretim ve inovasyonda Türkiye’de öncü bir yükseköğretim kurumu. Ülkemizin bir marka değeri olan Üniversitemizin bu potansiyelinin somut çıktılarını uluslararası sıralamalarda da çok yakında göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.