OKULLARDA ‘GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, KAYIPLARI ve İSRAFI’ KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Eğitim 30.11.2021 - 13:11, Güncelleme: 30.11.2021 - 13:11
 

OKULLARDA ‘GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, KAYIPLARI ve İSRAFI’ KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı
OKULLARDA ‘GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, KAYIPLARI ve İSRAFI’ KONULU EĞİTİM VERİLDİ Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Plan’ında yer alan “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda 2018-2022 yılları arasında “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konuluları hakkında İlköğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilere eğitim verilmesi planlandı. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nde görevli Gıda Kontrol Görevlilerince, 2021-2022 sonbahar döneminde 113 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verildi. Eğitimlere ilk önce Selçuk İlkokulu’nda başlandı ve sonrasında 23 Nisan Havacılar Ortaokulu’nda devam edildi. Son olarak Şehit Varol Tosun İlk-Ortaokulu’nda öğrenciler ile bir araya gelindi. Öğrencilerce yoğun ilgi gösterilen sunumlarda; ‘Güvenilir Gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alınırken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?’ gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı.Öğrencilerin ilgi ile dinleyip sorularıyla katkı sağladığı toplantılarımızda ayrıca Gıda İsrafı hakkında bilgiler verildi. Niğde Tarım ve Orman İl Müdürümüz Asım Baş konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında: ‘Gıda yaşamsal bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamada sağlıklı gıdaya ulaşmak her insanın en doğal hakkıdır. Gıda konusunda yeteri kadar hassasiyet göstermeyen bilinçsiz işletmeler olabilir. Bizler Gıda Kontrol Görevlileri olarak bu ve buna benzer tüm işletmelerimizi hassasiyetle tüketici ve üretici menfaatlerini kollayacak şekilde denetliyoruz. Denetlemelerimiz belirli aralıkla ve titizlikle devam etmektedir. Denetimlerimizde gıda sağlığı için sorun oluşturabilecek her türlü etkinlikten uzak durulması konusunda bilgilendirme yaparken aynı zamanda belirli aralıklarla numuneler alınıyor. Alınan numuneler Bakanlığımıza bağlı laboratuvarlarda analiz ettiriliyor"dedi.
Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı

OKULLARDA ‘GIDA GÜVENİLİRLİĞİ, KAYIPLARI ve İSRAFI’ KONULU EĞİTİM VERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2022 Stratejik Plan’ında yer alan “Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek” hedefi doğrultusunda 2018-2022 yılları arasında “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konuluları hakkında İlköğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilere eğitim verilmesi planlandı.

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nde görevli Gıda Kontrol Görevlilerince, 2021-2022 sonbahar döneminde 113 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konulu farkındalık eğitimi verildi.

Eğitimlere ilk önce Selçuk İlkokulu’nda başlandı ve sonrasında 23 Nisan Havacılar Ortaokulu’nda devam edildi. Son olarak Şehit Varol Tosun İlk-Ortaokulu’nda öğrenciler ile bir araya gelindi. Öğrencilerce yoğun ilgi gösterilen sunumlarda; ‘Güvenilir Gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alınırken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?’ gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatıldı.Öğrencilerin ilgi ile dinleyip sorularıyla katkı sağladığı toplantılarımızda ayrıca Gıda İsrafı hakkında bilgiler verildi.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürümüz Asım Baş konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında: ‘Gıda yaşamsal bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamada sağlıklı gıdaya ulaşmak her insanın en doğal hakkıdır. Gıda konusunda yeteri kadar hassasiyet göstermeyen bilinçsiz işletmeler olabilir. Bizler Gıda Kontrol Görevlileri olarak bu ve buna benzer tüm işletmelerimizi hassasiyetle tüketici ve üretici menfaatlerini kollayacak şekilde denetliyoruz. Denetlemelerimiz belirli aralıkla ve titizlikle devam etmektedir. Denetimlerimizde gıda sağlığı için sorun oluşturabilecek her türlü etkinlikten uzak durulması konusunda bilgilendirme yaparken aynı zamanda belirli aralıklarla numuneler alınıyor. Alınan numuneler Bakanlığımıza bağlı laboratuvarlarda analiz ettiriliyor"dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.