Öğretmenlerimize Hayırlı Olsun.

Gündem 17.02.2022 - 19:17, Güncelleme: 17.02.2022 - 19:17
 

Öğretmenlerimize Hayırlı Olsun.

Öğretmenlik mesleğine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
Öğretmenlerimize Hayırlı Olsun. Öğretmenlik mesleğine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yeni kanun hakkında açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; “ Benimde imza sahibi olduğum Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifimiz, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir parçası. Bu nedenle eğitime ayrı bir önem veriyoruz. AK Parti Hükümetleri döneminde en çok bütçeyi eğitime ayırdık. İstikbalimizin mimarı, geleceğimize ışık olan kıymetli öğretmenlerimiz için çalışmalarımız devam edecek” dedi. Yeni kanun ile birlikte öğretmenlerimizin şartlarının daha iyi hale geldiğini belirten ve Öğretmenlik Meslek Kanununun hayırlı olmasını dileyen Gültekin; “ Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyer basamaklarında ilerlemelerinin düzenlenmesini amaçlanıyoruz. Bu kanun kapsamında; Öğretmenliği artık, "eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği" olarak tanımlıyoruz. Öğretmenlik mesleği; aday öğretmenlik döneminden sonra ‘öğretmen’, ‘uzman öğretmen’ ve başöğretmen’ olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar, uzman öğretmen unvanı için öngörülen; doktora eğitimini tamamlayanlar ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak. Eğitim kurumu yöneticiliği ve sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler öğretmenlik süresinin hesabında dikkate alınacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek. Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikle uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına haiz olanların, eğitim ve öğretim tazminatında iyileştirmeye gidiliyor. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltiliyor. Birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılıyor. Diğer derecelerde bulunan öğretmenler bakımından da bu artışa göre düzenleme yapılması öngörülüyor. Ek gösterge, ikinci derecede bulunan öğretmenler için 3000, üçüncü derecede bulunanlar için 2200 olarak belirlenirken dördüncü derece için 1600, beşinci derece için 1300, altıncı derece için 1150, yedinci derece için 950, sekizinci derece için 850 olacak. Bu madde, 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Yayımlandığı tarihte uzman öğretmen ve başöğretmen unvanını haiz olanlar bu düzenlemeden yararlanacak. Yeni kanunun eğitim alanında tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Milletvekili Gültekin: “ Yeni kanunumuzun başta kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Öğretmenlik mesleğine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Öğretmenlerimize Hayırlı Olsun.

Öğretmenlik mesleğine yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Yeni kanun hakkında açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin; “ Benimde imza sahibi olduğum Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifimiz, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir parçası. Bu nedenle eğitime ayrı bir önem veriyoruz. AK Parti Hükümetleri döneminde en çok bütçeyi eğitime ayırdık. İstikbalimizin mimarı, geleceğimize ışık olan kıymetli öğretmenlerimiz için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Yeni kanun ile birlikte öğretmenlerimizin şartlarının daha iyi hale geldiğini belirten ve Öğretmenlik Meslek Kanununun hayırlı olmasını dileyen Gültekin; “ Öğretmenlik Meslek Kanunu ile eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyer basamaklarında ilerlemelerinin düzenlenmesini amaçlanıyoruz. Bu kanun kapsamında; Öğretmenliği artık, "eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği" olarak tanımlıyoruz.

Öğretmenlik mesleği; aday öğretmenlik döneminden sonra ‘öğretmen’, ‘uzman öğretmen’ ve başöğretmen’ olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar, uzman öğretmen unvanı için öngörülen; doktora eğitimini tamamlayanlar ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutulacak. Eğitim kurumu yöneticiliği ve sözleşmeli öğretmenlikte geçen süreler öğretmenlik süresinin hesabında dikkate alınacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Öğretmenlik mesleği kariyer basamaklarında ilerlemeye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenecek.

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikle uzman öğretmen ve başöğretmen unvanına haiz olanların, eğitim ve öğretim tazminatında iyileştirmeye gidiliyor. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltiliyor. Birinci dereceli kadroda görev yapan öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e çıkarılıyor. Diğer derecelerde bulunan öğretmenler bakımından da bu artışa göre düzenleme yapılması öngörülüyor. Ek gösterge, ikinci derecede bulunan öğretmenler için 3000, üçüncü derecede bulunanlar için 2200 olarak belirlenirken dördüncü derece için 1600, beşinci derece için 1300, altıncı derece için 1150, yedinci derece için 950, sekizinci derece için 850 olacak. Bu madde, 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Yayımlandığı tarihte uzman öğretmen ve başöğretmen unvanını haiz olanlar bu düzenlemeden yararlanacak.

Yeni kanunun eğitim alanında tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Milletvekili Gültekin: “ Yeni kanunumuzun başta kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.