Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.

Gündem 09.03.2022 - 17:55, Güncelleme: 09.03.2022 - 17:55
 

Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.

Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.
Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı. “1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlamış; sonrasında çıkan yangın sonucunda 129 kadın tekstil işçisi ölmesi neticesinde 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugünü dünya kadınlar günü olarak anılmasına karar verilmiştir. Yani bir kutlama değil anma günüdür. Osmanlı dönemi gerek Cumhuriyetin ilk yıllarında da Dünya kadınlar Günü anılmadan önce de kadına verilen değeri görmekteyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün yaptıklarına baktığımızda kadına ne kadar değer verdiğini ; ilk kadına seçme seçilme hakkını Avrupa’dan önce türk kadınlarına veren ilk lider olduğunu görürürüz. Çünkü Atatürk şunu biliyordu ki kadının olmadığı her şey biraz eksik kalacaktı. Bu nedenle kadınların hayatın her alanının olacağı ilklere imza atmıştr. Kadına verilen değeri dinimizde de görmekteyiz. Gerek kutsal kitabimizda yazılanlarda gerek Peygamber efendimizin hadislerinde de şahit olmaktayız. Bir ornek verecek olursak şu hadiste her seyi apaçık görmekteyiz. ‘Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omzumda taşıyıp baş tacı ediyorum demiştir. Kızılay’ın kuruluş amacı incelendiğinde savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etme arzusundan doğmuş bir kurum olarak görmekteyiz. İşte kurulduğu günden buyana yardım ihtiyacını savaş gerisinde en çok kadınlarla birlikte yaptığını hatta kadınların merkezde olduğunu söyleniliriz. Yani Kızılay kadınlar olmasaydı bu kadar önemli bir yardım kuruluşu olmayacaktı. Yüzlerce kadının savaşlarda bu uğurda canını bile verdiğini görmekteyiz. Bu yüzden belki de Kızılay bir çok sosyal yardım kurumuna öncülük ederek tarihteki yerini altın harflerle almıştır. Bunlar ışığında hayatımızın vazgeçilmezi olan analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.” KEMAL GENÇOĞLU Kızılay Niğde Şube Başkanı
Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.

Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu Dünya Kadınlar Günü mesajı yayınladı.

“1857 yılında ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başlamış; sonrasında çıkan yangın sonucunda 129 kadın tekstil işçisi ölmesi neticesinde 1977 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bugünü dünya kadınlar günü olarak anılmasına karar verilmiştir. Yani bir kutlama değil anma günüdür.

Osmanlı dönemi gerek Cumhuriyetin ilk yıllarında da Dünya kadınlar Günü anılmadan önce de kadına verilen değeri görmekteyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün yaptıklarına baktığımızda kadına ne kadar değer verdiğini ; ilk kadına seçme seçilme hakkını Avrupa’dan önce türk kadınlarına veren ilk lider olduğunu görürürüz. Çünkü Atatürk şunu biliyordu ki kadının olmadığı her şey biraz eksik kalacaktı. Bu nedenle kadınların hayatın her alanının olacağı ilklere imza atmıştr. Kadına verilen değeri dinimizde de görmekteyiz. Gerek kutsal kitabimizda yazılanlarda gerek Peygamber efendimizin hadislerinde de şahit olmaktayız. Bir ornek verecek olursak şu hadiste her seyi apaçık görmekteyiz. ‘Sizin kız diye horladığınız bu seçkin varlığı ben omzumda taşıyıp baş tacı ediyorum demiştir.

Kızılay’ın kuruluş amacı incelendiğinde savaş alanlarında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etme arzusundan doğmuş bir kurum olarak görmekteyiz. İşte kurulduğu günden buyana yardım ihtiyacını savaş gerisinde en çok kadınlarla birlikte yaptığını hatta kadınların merkezde olduğunu söyleniliriz. Yani Kızılay kadınlar olmasaydı bu kadar önemli bir yardım kuruluşu olmayacaktı. Yüzlerce kadının savaşlarda bu uğurda canını bile verdiğini görmekteyiz. Bu yüzden belki de Kızılay bir çok sosyal yardım kurumuna öncülük ederek tarihteki yerini altın harflerle almıştır.

Bunlar ışığında hayatımızın vazgeçilmezi olan analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

KEMAL GENÇOĞLU

Kızılay Niğde Şube Başkanı

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.