Niğde Belediyesi İşçilerine Rekor Seviyede Zam Yapıldı

Ekonomi 07.02.2022 - 11:03, Güncelleme: 07.02.2022 - 11:03
 

Niğde Belediyesi İşçilerine Rekor Seviyede Zam Yapıldı

Toplu İş sözleşmesi için Niğde Kültür Merkezi Salonunda Niğde Belediyesi işçileri ve Sendika temsilcileri bir araya geldi.
Niğde Belediyesi İşçilerine Rekor Seviyede Zam Yapıldı Niğde Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Niğde Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin hem maaşlarına hem de sosyal haklarına %51 oranında zam yapıldı. Yapılan bu zam Türkiye genelinde işçiye yapılan en yüksek zam oranlarından birisi oldu. Toplu İş sözleşmesi için Niğde Kültür Merkezi Salonunda Niğde Belediyesi işçileri ve Sendika temsilcileri bir araya geldi. Düzenlenen imza töreninde konuşma Yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; ‘’ Belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimizin her türlü hakkını gözetmek bizlerin her zaman üzerinde hassasiyetle durduğu bir noktadır. Belediye olarak bölgede işçilere en fazla maaş veren belediye olmanın mutluluğu içindeyiz. Çalışan işçilerimize en iyi imkanları sunmak için ne gerekiyorsa her zaman yapıyoruz. Sizler bu şehrin her yanında gece gündüz demeden mücadele ediyorsunuz. İnsanımızın doğumdan ölümüne dek sizler üzerinize düşen işi gerçekleştiriyorsunuz insanımıza yardımcı oluyorsunuz. Havanın sıcak veya soğuk olduğu zamanlar fark etmeksizin, mesai mefhumu gözetmeden sabahlara kadar çalışıyorsunuz. Bende fırsat bulduğum her anda sizlerin yanında olmaya sahada sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Ben gecenin o soğuk zamanlarında vatandaşlarımız için var gücünüzle çalışmanızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Biz her daim işçimizin maaş günü geldiğinde eksiksiz bir şekilde maaşlarını ödeyen bir belediye haline geldik. İşçilerimize bu zammı verirken göreve geldiğimiz günden bu yana Belediyemizi 1 TL dahi borçlandırmadık. Hem işçisine hak ettiğinin fazlasını vermeye gayret eden hem de halkına her alanda hizmet eden bir belediye olduk. Belediye olarak gün geçtikçe ekonomik olarak büyüyoruz. Burada bugün toplu iş sözleşmesini imzalarken 2021 yılında en düşük ücret 3 bin 659 TL iken 2022 yılı 6. Ayı itibari ile işçilerimize yüzde 51’lik zam ile 5 bin 519 TL asgari ücret veriyoruz.”dedi. Konuşmanın ardında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile salonda bulunan işçiler Başkan Özdemir’e teşekkür etti.
Toplu İş sözleşmesi için Niğde Kültür Merkezi Salonunda Niğde Belediyesi işçileri ve Sendika temsilcileri bir araya geldi.

Niğde Belediyesi İşçilerine Rekor Seviyede Zam Yapıldı

Niğde Belediyesi ile Hak-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Niğde Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin hem maaşlarına hem de sosyal haklarına %51 oranında zam yapıldı. Yapılan bu zam Türkiye genelinde işçiye yapılan en yüksek zam oranlarından birisi oldu.

Toplu İş sözleşmesi için Niğde Kültür Merkezi Salonunda Niğde Belediyesi işçileri ve Sendika temsilcileri bir araya geldi.

Düzenlenen imza töreninde konuşma Yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; ‘’ Belediyemiz bünyesinde çalışan işçilerimizin her türlü hakkını gözetmek bizlerin her zaman üzerinde hassasiyetle durduğu bir noktadır. Belediye olarak bölgede işçilere en fazla maaş veren belediye olmanın mutluluğu içindeyiz. Çalışan işçilerimize en iyi imkanları sunmak için ne gerekiyorsa her zaman yapıyoruz. Sizler bu şehrin her yanında gece gündüz demeden mücadele ediyorsunuz. İnsanımızın doğumdan ölümüne dek sizler üzerinize düşen işi gerçekleştiriyorsunuz insanımıza yardımcı oluyorsunuz. Havanın sıcak veya soğuk olduğu zamanlar fark etmeksizin, mesai mefhumu gözetmeden sabahlara kadar çalışıyorsunuz. Bende fırsat bulduğum her anda sizlerin yanında olmaya sahada sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Ben gecenin o soğuk zamanlarında vatandaşlarımız için var gücünüzle çalışmanızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum.

Biz her daim işçimizin maaş günü geldiğinde eksiksiz bir şekilde maaşlarını ödeyen bir belediye haline geldik. İşçilerimize bu zammı verirken göreve geldiğimiz günden bu yana Belediyemizi 1 TL dahi borçlandırmadık. Hem işçisine hak ettiğinin fazlasını vermeye gayret eden hem de halkına her alanda hizmet eden bir belediye olduk. Belediye olarak gün geçtikçe ekonomik olarak büyüyoruz. Burada bugün toplu iş sözleşmesini imzalarken 2021 yılında en düşük ücret 3 bin 659 TL iken 2022 yılı 6. Ayı itibari ile işçilerimize yüzde 51’lik zam ile 5 bin 519 TL asgari ücret veriyoruz.”dedi. Konuşmanın ardında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile salonda bulunan işçiler Başkan Özdemir’e teşekkür etti.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.