NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Gündem 10.12.2021 - 15:15, Güncelleme: 10.12.2021 - 15:15
 

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

10 Aralık tarihi ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI ‘’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 yılında kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, tüm insanların doğuştan özgür ve eşit olduğu ilkesinden yola çıkarak, insan haklarının korunması, geliştirilmesi, ayrımcılığın önlenmesi ve ihlallerin giderilmesi amacıyla her yıl 10 Aralık tarihi ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere, insan haklarını güvence altına alan hukuki bir teminat olarak önemli bir belgedir. Bu belge ile insan haklarının olmazsa olmaz maddeleri yazılı hale getirilmiştir. Bu maddelerin en başında yaşam, güvenlik, eğitim, inanç, ifade özgürlüğü, seçme ve seçilme hakları gelmektedir. Bu beyannameye göre insanlar hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler. İnsanlar farklı ırklardan farklı kültürlerden gelebilirler fakat insan olma paydasında buluştukları zaman birçok problem ortadan kalkar. Bizim medeniyetimiz yaratılanı yaratıcısından dolayı hoş gören bir medeniyettir. Bizim kurduğumuz büyük medeniyet, insanı her zaman en üstte tutmuş ve insanlık onurunun savunucusu olmuştur. Bizim medeniyetimizde “insan insanın kurdu değil”. “İnsan insanın yurdudur. “ Bu düşüncelerle, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, huzurlu bir gelecek diliyorum.”
10 Aralık tarihi ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’İN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

‘’ Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 10 Aralık 1948 yılında kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, tüm insanların doğuştan özgür ve eşit olduğu ilkesinden yola çıkarak, insan haklarının korunması, geliştirilmesi, ayrımcılığın önlenmesi ve ihlallerin giderilmesi amacıyla her yıl 10 Aralık tarihi ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, yaşam hakkı başta olmak üzere, insan haklarını güvence altına alan hukuki bir teminat olarak önemli bir belgedir. Bu belge ile insan haklarının olmazsa olmaz maddeleri yazılı hale getirilmiştir. Bu maddelerin en başında yaşam, güvenlik, eğitim, inanç, ifade özgürlüğü, seçme ve seçilme hakları gelmektedir.

Bu beyannameye göre insanlar hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahiptirler. İnsanlar farklı ırklardan farklı kültürlerden gelebilirler fakat insan olma paydasında buluştukları zaman birçok problem ortadan kalkar. Bizim medeniyetimiz yaratılanı yaratıcısından dolayı hoş gören bir medeniyettir. Bizim kurduğumuz büyük medeniyet, insanı her zaman en üstte tutmuş ve insanlık onurunun savunucusu olmuştur. Bizim medeniyetimizde “insan insanın kurdu değil”. “İnsan insanın yurdudur. “

Bu düşüncelerle, ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, huzurlu bir gelecek diliyorum.”

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.