TOPRAKTAN SOFRAYA NİĞDE PATATES FESTİVALİ

Gündem 27.10.2021 - 22:11, Güncelleme: 27.10.2021 - 22:16
 

TOPRAKTAN SOFRAYA NİĞDE PATATES FESTİVALİ

NİĞDE PATATES FESTİVALİ
30 Ekim günü çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan “Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivali” nin lansmanı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen toplantıda yapıldı.  1.si düzenlenecek olan festivalin lansman toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Hasan Uslu, şefler ve basın mensuplarının katılımıyla yapıldı. Bu yıl ilki düzenlenecek olan patates etkinliğinde ünlü şeflerle patates yemekleri sunumu yapılacak.30 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan festivalde yarışmalarda yer alacak. Festival kapsamında Emre Kaya ve Arzu Akdaş tarafından konser verilecek. Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Özdemir;  “Şehrimizin tanıtımı için Marka Kent Niğde Projesi kapsamında her ay bir festival düzenleyecektik, fakat son iki yıl içinde pandemi nedeni ile bunu ertelemek zorunda kaldık.  İnşallah bundan sonra şehrimizde her ay bir festival düzenleyeceğiz. Bu festivallere ilk olarak üretimde lider olduğumuz patatesimizi tanıtmak için patates ile başlıyoruz.  Şehrimizi turizm potansiyelini açığa çıkararak bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şehrimiz yaptığımız dönüşüm çalışmalarıyla iki yıl içinde bambaşka bir şehir olacak. Şehrimizin en önemli tarım ürünü patates. Elimizden geldiği kadar Niğde patatesini markalaştırmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinlikleri daha sonrada devam ettireceğiz. Uluslararası etkinliklerle festivallerle şehrimizi dünyaya tanıtacağız. Niğde Anadolu’nun parlayan bir yıldızı olacak. Biz Niğde Belediyesi olarak sadece elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel bir festival gerçekleştireceğiz. " ifadelerini kullandı. 
NİĞDE PATATES FESTİVALİ

30 Ekim günü çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan “Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivali” nin lansmanı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen toplantıda yapıldı.  1.si düzenlenecek olan festivalin lansman toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekili Yavuz Ergün, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Hasan Uslu, şefler ve basın mensuplarının katılımıyla yapıldı.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan patates etkinliğinde ünlü şeflerle patates yemekleri sunumu yapılacak.30 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan festivalde yarışmalarda yer alacak. Festival kapsamında Emre Kaya ve Arzu Akdaş tarafından konser verilecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Özdemir; 

“Şehrimizin tanıtımı için Marka Kent Niğde Projesi kapsamında her ay bir festival düzenleyecektik, fakat son iki yıl içinde pandemi nedeni ile bunu ertelemek zorunda kaldık.  İnşallah bundan sonra şehrimizde her ay bir festival düzenleyeceğiz. Bu festivallere ilk olarak üretimde lider olduğumuz patatesimizi tanıtmak için patates ile başlıyoruz.  Şehrimizi turizm potansiyelini açığa çıkararak bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Şehrimiz yaptığımız dönüşüm çalışmalarıyla iki yıl içinde bambaşka bir şehir olacak.

Şehrimizin en önemli tarım ürünü patates. Elimizden geldiği kadar Niğde patatesini markalaştırmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinlikleri daha sonrada devam ettireceğiz. Uluslararası etkinliklerle festivallerle şehrimizi dünyaya tanıtacağız. Niğde Anadolu’nun parlayan bir yıldızı olacak. Biz Niğde Belediyesi olarak sadece elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel bir festival gerçekleştireceğiz. " ifadelerini kullandı. 

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.