Öztürk, eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor

Sağlık 17.02.2022 - 19:10, Güncelleme: 17.02.2022 - 19:10
 

Öztürk, eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczacıların ilaç temininde büyük zorluklar yaşadığını söyledi.
Öztürk, eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczacıların ilaç temininde büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Konuyla ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Öztürk: “Eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor Bizlere bu ilaçların olmadığını söyleyenlerin samimiyetlerine inanmıyoruz.İddia ediyorum ki 20 Şubattan sonraki birkaç gün içerisinde (zamdan sonra) yerden mantar biter gibi çıkartılacaktır.O birkaç günde ne oluyor da ilaçlar hemen bulunabiliyor ?Biz eczacılara her sene aynı zorluğu yaşatmaktadırlar. Sağlık otoritesi bu ilaçların nerede olduğunu net olarak bilmektedir. Bizim eczacılar olarak ilaçta zam talebimiz söz konusu değildir. Biz sadece eczacıları 13 yıldır mağdur eden ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesini ve eczacılarımızın ilaç temininde her zaman ilaca erişiminin aynı şekilde olmasını talep ediyoruz. İlaca zam demek vatandaşımızın daha fazla katılım payı ,daha fazla Fiyat Farkı ödemesi demektir.Ayrıca Fiyat Farkı ödemesinde önceki yüzdelere dönülmesini öneriyoruz.Hatta mümkün olursa hastadan alınan bütün ücretlerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczacıların ilaç temininde büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

Öztürk, eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor

Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczacıların ilaç temininde büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

Konuyla ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Öztürk: “Eczacılar ilaç temininde büyük zorluklar yaşıyor Bizlere bu ilaçların olmadığını söyleyenlerin samimiyetlerine inanmıyoruz.İddia ediyorum ki 20 Şubattan sonraki birkaç gün içerisinde (zamdan sonra) yerden mantar biter gibi çıkartılacaktır.O birkaç günde ne oluyor da ilaçlar hemen bulunabiliyor ?Biz eczacılara her sene aynı zorluğu yaşatmaktadırlar. Sağlık otoritesi bu ilaçların nerede olduğunu net olarak bilmektedir. Bizim eczacılar olarak ilaçta zam talebimiz söz konusu değildir. Biz sadece eczacıları 13 yıldır mağdur eden ilaç fiyat kararnamesinin güncellenmesini ve eczacılarımızın ilaç temininde her zaman ilaca erişiminin aynı şekilde olmasını talep ediyoruz. İlaca zam demek vatandaşımızın daha fazla katılım payı ,daha fazla Fiyat Farkı ödemesi demektir.Ayrıca Fiyat Farkı ödemesinde önceki yüzdelere dönülmesini öneriyoruz.Hatta mümkün olursa hastadan alınan bütün ücretlerin kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.