“NAHİTA’DAN NİĞDE’YE KÜLTÜR KARELERİ” FOTOĞRAF YARIŞMASI

Kültür-Sanat 15.01.2022 - 09:57, Güncelleme: 15.01.2022 - 09:57
 

“NAHİTA’DAN NİĞDE’YE KÜLTÜR KARELERİ” FOTOĞRAF YARIŞMASI

Başlangıç Tarihi : 10.01.2022 Son Katılım Tarihi : 10.02.2022
“NAHİTA’DAN NİĞDE’YE KÜLTÜR KARELERİ” FOTOĞRAF YARIŞMASI Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Fedarasyonu İşbirliğiyle “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” isimli fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmanın amacı, antik adı Nahita olan Niğde şehrinde on bin yıl öncesinden başlayıp günümüze kadar devam eden yaşamın simgesi olan kültür varlıklarını amatör ve profesyonel fotoğrafçılarımızın fotoğraf karelerinden anlatmak ve onları görsel olarak belgelendirerek kalıcı hale getirmek olarak belirlendi. Yarışmanın konusu  ise “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” olup, katılımcıların Niğde ve çevresinin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan, görsel estetik ve yaratıcılık sergileyen fotoğraflarla katılımları beklenmektedir. Yarışmaya renkli veya siyah beyaz fotoğraflarla katılmak mümkün, renkli veya siyah-beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir. Yarışmaya katılarak ön elemeyi geçen ve ödül alan fotoğraflar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Belediyesi arşivlerinde kalacaktır. Fotoğraflar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne ait e-posta (gsfyarisma@ohu.edu.tr) adresine gönderilecek olup alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir. Ödül töreni Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Fedarasyonu  işbirliğiyle yılın 51. günü olan ve “Dünya Niğdeliler Günü” olarak ilan edilen 20 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.   Yarışmada, Birincilik Ödülü: Tam altın,  İkincilik Ödülü : Üç çeyrek altın, Üçüncülük Ödülü: İki çeyrek altın, Mansiyon Ödülü (3 adet): Çeyrek altın”dan oluşuyor. Yarışma şartnamesine https://www.ohu.edu.tr/guzelsanatlarfakultesi/duyuru/58802 adresinden ulaşabilirsiniz.  Yarışma Takvimi ise şöyle:  Başlangıç Tarihi                          : 10.01.2022 Son Katılım Tarihi : 10.02.2022 Seçici Kurul Toplanma Tarihi : 14.02.2022 Sonuç Bildirim Tarihi : 16.02.2022 Ödül Töreni ve Sergi Tarihi 20.02.2022
Başlangıç Tarihi : 10.01.2022 Son Katılım Tarihi : 10.02.2022

“NAHİTA’DAN NİĞDE’YE KÜLTÜR KARELERİ” FOTOĞRAF YARIŞMASI

Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Fedarasyonu İşbirliğiyle “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” isimli fotoğraf yarışması düzenleniyor. Yarışmanın amacı, antik adı Nahita olan Niğde şehrinde on bin yıl öncesinden başlayıp günümüze kadar devam eden yaşamın simgesi olan kültür varlıklarını amatör ve profesyonel fotoğrafçılarımızın fotoğraf karelerinden anlatmak ve onları görsel olarak belgelendirerek kalıcı hale getirmek olarak belirlendi.

Yarışmanın konusu  ise “Nahita’dan Niğde’ye Kültür Kareleri” olup, katılımcıların Niğde ve çevresinin doğal, tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan, görsel estetik ve yaratıcılık sergileyen fotoğraflarla katılımları beklenmektedir.

Yarışmaya renkli veya siyah beyaz fotoğraflarla katılmak mümkün, renkli veya siyah-beyaz fotoğraflar bir arada değerlendirilecektir. Yarışmaya katılarak ön elemeyi geçen ve ödül alan fotoğraflar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Belediyesi arşivlerinde kalacaktır.

Fotoğraflar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne ait e-posta (gsfyarisma@ohu.edu.tr) adresine gönderilecek olup alternatif hiçbir gönderi (kargo, elden teslim vb.) kabul edilmeyecektir.

Ödül töreni Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Dernekler Fedarasyonu  işbirliğiyle yılın 51. günü olan ve “Dünya Niğdeliler Günü” olarak ilan edilen 20 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.  

Yarışmada, Birincilik Ödülü: Tam altın,  İkincilik Ödülü : Üç çeyrek altın, Üçüncülük Ödülü: İki çeyrek altın, Mansiyon Ödülü (3 adet): Çeyrek altın”dan oluşuyor. Yarışma şartnamesine https://www.ohu.edu.tr/guzelsanatlarfakultesi/duyuru/58802 adresinden ulaşabilirsiniz.

 Yarışma Takvimi ise şöyle: 

Başlangıç Tarihi                          : 10.01.2022

Son Katılım Tarihi : 10.02.2022

Seçici Kurul Toplanma Tarihi : 14.02.2022

Sonuç Bildirim Tarihi : 16.02.2022

Ödül Töreni ve Sergi Tarihi 20.02.2022

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.