KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylandı

Ekonomi 30.12.2021 - 22:18, Güncelleme: 30.12.2021 - 22:18
 

KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylandı

2011-2021 yılları arasında ise Niğde’ye verilen KOP KÖSİP destek miktarı 159 milyon TL’yi buldu.
KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylandı KOP İdaresi Başkanlığı tarafından Niğde’ye 2021 Yılı Mali Destek Programı kapsamında sulama projelerine verilen destek miktarı 20 Milyon TL’yi geçti. 2011-2021 yılları arasında ise Niğde’ye verilen KOP KÖSİP destek miktarı 159 milyon TL’yi buldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Niğde Valiliği arasında yeni bir protokol anlaşması daha imzalandı. Konya’da gerçekleşen törende, Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ile KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in imzasıyla KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylanmış oldu. KOP KÖSİP 2021 Yılı Mali Destek Programı kapsamında KOP İdaresi tarafından desteklenen 12 projeye karşılık toplam 19 Milyon 935 Bin TL ödenek Niğde iline tahsis edilmiş olurken, 740 hektar alanın modern sulama sistemlerine kavuşturulması planlanıyor. Tahsis edilen ödeneklerle: gölet, bend vb. yapılarla yeni sulama alanları açılması ve eski sulama tesislerinin rehabilitasyonu için 135 proje hayata geçirilmiş olup yaklaşık 16 bin hektar alan tasarruflu su kullanımını sağlayan modern tesislere; bunun yanı sıra 17 adette mera hayvancılığına yönelik, hayvan içme suyu depolaması ve tesislerine kavuşturulmuş oldu. Öte yandan yer altı suyu kooperatiflerinin enerji verimliliğini artırmak için Yeraltı Sularında Su ve Enerji Revizyonu Projesi kapsamında Niğde’ye 900 bin TL ödenek tahsis edildi.
2011-2021 yılları arasında ise Niğde’ye verilen KOP KÖSİP destek miktarı 159 milyon TL’yi buldu.

KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylandı

KOP İdaresi Başkanlığı tarafından Niğde’ye 2021 Yılı Mali Destek Programı kapsamında sulama projelerine verilen destek miktarı 20 Milyon TL’yi geçti. 2011-2021 yılları arasında ise Niğde’ye verilen KOP KÖSİP destek miktarı 159 milyon TL’yi buldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Niğde Valiliği arasında yeni bir protokol anlaşması daha imzalandı. Konya’da gerçekleşen törende, Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ile KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin’in imzasıyla KOP KÖSİP projelerinin yürütülmesi için 5 Milyon 750 bin TL’lik yeni finansman paketi onaylanmış oldu. KOP KÖSİP 2021 Yılı Mali Destek Programı kapsamında KOP İdaresi tarafından desteklenen 12 projeye karşılık toplam 19 Milyon 935 Bin TL ödenek Niğde iline tahsis edilmiş olurken, 740 hektar alanın modern sulama sistemlerine kavuşturulması planlanıyor.

Tahsis edilen ödeneklerle: gölet, bend vb. yapılarla yeni sulama alanları açılması ve eski sulama tesislerinin rehabilitasyonu için 135 proje hayata geçirilmiş olup yaklaşık 16 bin hektar alan tasarruflu su kullanımını sağlayan modern tesislere; bunun yanı sıra 17 adette mera hayvancılığına yönelik, hayvan içme suyu depolaması ve tesislerine kavuşturulmuş oldu.

Öte yandan yer altı suyu kooperatiflerinin enerji verimliliğini artırmak için Yeraltı Sularında Su ve Enerji Revizyonu Projesi kapsamında Niğde’ye 900 bin TL ödenek tahsis edildi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.