KODELİG’22 yarışmaları 27 Ekim’de yapılacak

Gündem 25.10.2022 - 13:13, Güncelleme: 25.10.2022 - 13:13
 

KODELİG’22 yarışmaları 27 Ekim’de yapılacak

350 öğrencinin katılacağı KODELİG’22 yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.
350 öğrencinin katılacağı KODELİG’22 yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer paydaşlar ile gerçekleştirilecek olan KODELİG’22 Robotik Kodlama yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kongre Merkezi’nde saat 08.30’da başlayacak. KODELİ Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler arasında düzenlenecek olan Robot yarışmasına 176 okuldan 350 öğrenci katılacak. Öğrencilerin bilgilerini ve becerilerini yarıştıracağı yarışma sonrasında dereceye girenler 31 Ekim pazartesi günü düzenlenecek açılış programında ödüllerini alacaklar.   99. YILDA 99 FARKLI ATÖLYE KURULDU Büyükşehir tarafından Cumhuriyetimizin 97. Yılında 97 okula kurulan robotik kodlama atölyesiyle başlatılan seferberlik daha sonra 98. Yılında 98 okula kodlama atölyesi kurulumu ile devam etti. 2022 yılında Kocaeli’de 70 ortaokul 27 lise ve 2 bilişim eğitim merkezi olmak üzere toplam 99 robotik kodlama atölyesi kurularak okullara teslim edildi.   EĞİTİMCİNİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIR Tam donanımlı kurulumu yapılan atölyelerin; fiziksel alt yapısı ve elektrik-network altyapısı kurularak, son teknoloji bilgisayarlar sistemi ve robotik setler ile kullanıma hazır hale getirildi. Kasım ayında 99 atölyede eğitim verecek bilişim öğretmenlerine robotik kodlama alanında eğitimcinin de eğitimi planlanarak gerçekleştirilecek.   EĞİTİM AYNI ZAMANDA YETENEK TESPİTİNDE DE BULUNACAK Robotik kodlama eğitimi alan öğrencilerin projelerini paylaşabilecekleri, eğitim dokümanlarına ulaşabilecekleri ve aynı zamanda yetenek tespitinde kullanılacak web platformunun yazılım geliştirmesi tamamlandı. Platformun öğretmenler için rehber öğrenciler için kılavuz olması hedeflenmektedir.   YETENEKLİ ÖĞRENCİLER YATIRIMCI İLE BULUŞACAK     Bu sene ilki düzenlenecek olan KODELİG’22 robotik kodlama yarışmaları sayesinde yetenekli öğrenciler tespit edilerek ödüllendirilmeleri sağlanacak. Ulusal ölçekte düzenlenecek olan yarışmayla robotik kodlama alanında eğitim alan öğrencilerin projelerini sergilemeleri ve daha sonra yatırımcılar ile buluşturularak farkındalık artırılacak. Ayrıca öğrencilere proje bazlı, uygulama ağırlıklı robotik kodlama eğitimleri verilerek bu sayede öğrencilerin eğitim süreci takip edilecek.   176 OKUL 350 ÖĞRENCİ KATILIYOR KODELİG’22 robotik yarışmalarında öğrenciler; Çevre temalı, Çizgi izleyen, Hedefi bul, Medikal sistemler, Mini sumo, Robotik halk oyunları, Serbest kategori ve Temel çizgi izleyen olmak üzere 8 kategoride yarışacak. 176 okulun katılacağı yarışma da 350 ortaokul ve lise öğrencisi dereceye girebilmek için bilgilerini yarıştıracak. Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler yine Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreninde ödüllerini alacak.
350 öğrencinin katılacağı KODELİG’22 yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

350 öğrencinin katılacağı KODELİG’22 yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer paydaşlar ile gerçekleştirilecek olan KODELİG’22 Robotik Kodlama yarışması 27 Ekim Perşembe günü Kongre Merkezi’nde saat 08.30’da başlayacak. KODELİ Atölyelerinde eğitim alan öğrenciler arasında düzenlenecek olan Robot yarışmasına 176 okuldan 350 öğrenci katılacak. Öğrencilerin bilgilerini ve becerilerini yarıştıracağı yarışma sonrasında dereceye girenler 31 Ekim pazartesi günü düzenlenecek açılış programında ödüllerini alacaklar.

 

99. YILDA 99 FARKLI ATÖLYE KURULDU

Büyükşehir tarafından Cumhuriyetimizin 97. Yılında 97 okula kurulan robotik kodlama atölyesiyle başlatılan seferberlik daha sonra 98. Yılında 98 okula kodlama atölyesi kurulumu ile devam etti. 2022 yılında Kocaeli’de 70 ortaokul 27 lise ve 2 bilişim eğitim merkezi olmak üzere toplam 99 robotik kodlama atölyesi kurularak okullara teslim edildi.

 

EĞİTİMCİNİN EĞİTİM PROGRAMI HAZIR

Tam donanımlı kurulumu yapılan atölyelerin; fiziksel alt yapısı ve elektrik-network altyapısı kurularak, son teknoloji bilgisayarlar sistemi ve robotik setler ile kullanıma hazır hale getirildi. Kasım ayında 99 atölyede eğitim verecek bilişim öğretmenlerine robotik kodlama alanında eğitimcinin de eğitimi planlanarak gerçekleştirilecek.

 

EĞİTİM AYNI ZAMANDA YETENEK TESPİTİNDE DE BULUNACAK

Robotik kodlama eğitimi alan öğrencilerin projelerini paylaşabilecekleri, eğitim dokümanlarına ulaşabilecekleri ve aynı zamanda yetenek tespitinde kullanılacak web platformunun yazılım geliştirmesi tamamlandı. Platformun öğretmenler için rehber öğrenciler için kılavuz olması hedeflenmektedir.

 

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER YATIRIMCI İLE BULUŞACAK

 

 

Bu sene ilki düzenlenecek olan KODELİG’22 robotik kodlama yarışmaları sayesinde yetenekli öğrenciler tespit edilerek ödüllendirilmeleri sağlanacak. Ulusal ölçekte düzenlenecek olan yarışmayla robotik kodlama alanında eğitim alan öğrencilerin projelerini sergilemeleri ve daha sonra yatırımcılar ile buluşturularak farkındalık artırılacak. Ayrıca öğrencilere proje bazlı, uygulama ağırlıklı robotik kodlama eğitimleri verilerek bu sayede öğrencilerin eğitim süreci takip edilecek.

 

176 OKUL 350 ÖĞRENCİ KATILIYOR

KODELİG’22 robotik yarışmalarında öğrenciler; Çevre temalı, Çizgi izleyen, Hedefi bul, Medikal sistemler, Mini sumo, Robotik halk oyunları, Serbest kategori ve Temel çizgi izleyen olmak üzere 8 kategoride yarışacak. 176 okulun katılacağı yarışma da 350 ortaokul ve lise öğrencisi dereceye girebilmek için bilgilerini yarıştıracak. Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler yine Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenecek açılış töreninde ödüllerini alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.