NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Eğitim 07.01.2022 - 12:42, Güncelleme: 07.01.2022 - 12:42
 

NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

4 Ocak 2022 08:58 87İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor...
NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Arama yapmak için buraya yazınız... NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor... 4 Ocak 2022 08:58 87İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor... Mesleki eğitim merkezi programı; Okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde uygulandığı, bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan, Kalfalık/Ustalık belgesine ve diplomaya götüren program türüdür. KAYIT ŞARTLARI NELERDİR? En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş olmak. Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum, gerektiğinde, sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir. Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir işyeriyle sözleşme imzalamak. Sözleşme imzalanacak işyerinde Usta Öğreticilik belgesine sahip usta olması gerekir. Yaş sınırı yoktur, kayıtlar yıl boyu devam eder. EĞİTİM SÜRESİ 4 YILDIR 11.Sınıf Sonunda yapılan Beceri Sınavı Sonucunda KALFALIK BELGESİ 12. Sınıf Sonunda yapılan Beceri Sınavı Sonucunda USTA LIK BELGESİ ve MESLEK LİSESİ DİPLOMASI VERİLİR. MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Çıraklık Eğitimi Uygulamaları Kapsamında Bulunan,33 alan 181 meslek dalında Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ile Meslek Lisesi Diploması verilmektedir. Mezuniyet sonrası istihdam oranı yaklaşık %90'lar seviyesindedir. ÖĞRENCİNİN SOSYAL VE MALİ HAKLARI Mesleki eğitim merkezlerinde Kalfalık Eğitiminde (9.10,11 sınıf) Öğrenciye, asgari ücretin net tutarının %30 undan az olmayacak şekilde ücret ödenir. (2022 Yılı için 1.275 TL.) Mesleki eğitim Merkezlerinde Ustalık eğitiminde okuyan 12 sınıflar için asgari ücretin net tutarının %50 undan az olmayacak şekilde ücret ödenir. (2022 yılı için 2.125 TL.) İl Milli Eğitim Müdürlüğü
4 Ocak 2022 08:58 87İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor...

NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM

BAKANLIĞI

Arama yapmak için buraya yazınız...

NİĞDE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor...

4 Ocak 2022 08:58 87İlimizde Mesleki Eğitim Merkezi Programı(Çıraklık Eğitimi) Yaygınlaşıyor...

Mesleki eğitim merkezi programı; Okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde uygulandığı, bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan, Kalfalık/Ustalık belgesine ve diplomaya götüren program türüdür.

KAYIT ŞARTLARI NELERDİR?

En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş olmak.

Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum, gerektiğinde, sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.

Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir işyeriyle sözleşme imzalamak. Sözleşme imzalanacak işyerinde Usta Öğreticilik belgesine sahip usta olması gerekir.

Yaş sınırı yoktur, kayıtlar yıl boyu devam eder.

EĞİTİM SÜRESİ 4 YILDIR

11.Sınıf Sonunda yapılan Beceri Sınavı Sonucunda KALFALIK BELGESİ

12. Sınıf Sonunda yapılan Beceri Sınavı Sonucunda USTA LIK BELGESİ ve MESLEK LİSESİ DİPLOMASI VERİLİR.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Çıraklık Eğitimi Uygulamaları Kapsamında Bulunan,33 alan 181 meslek dalında Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ile Meslek Lisesi Diploması verilmektedir.

Mezuniyet sonrası istihdam oranı yaklaşık %90'lar seviyesindedir.

ÖĞRENCİNİN SOSYAL VE MALİ HAKLARI

Mesleki eğitim merkezlerinde Kalfalık Eğitiminde (9.10,11 sınıf) Öğrenciye, asgari ücretin net tutarının %30 undan az olmayacak şekilde ücret ödenir. (2022 Yılı için 1.275 TL.)

Mesleki eğitim Merkezlerinde Ustalık eğitiminde okuyan 12 sınıflar için asgari ücretin net tutarının %50 undan az olmayacak şekilde ücret ödenir. (2022 yılı için 2.125 TL.)

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.