NİĞDE İl Göç İdaresi Koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Uyum Buluşmaları Çerçevesinde “Niğde’de Göç ve Uyum” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Gündem 07.01.2022 - 12:23, Güncelleme: 07.01.2022 - 12:23
 

NİĞDE İl Göç İdaresi Koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Uyum Buluşmaları Çerçevesinde “Niğde’de Göç ve Uyum” konulu toplantı gerçekleştirildi.

“Tarihten günümüze insanoğlunun olduğu her yerde “göç” olgusu var olmuştur.
NİĞDE İl Göç İdaresi Koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Uyum Buluşmaları Çerçevesinde “Niğde’de Göç ve Uyum” konulu toplantı gerçekleştirildi. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Suriye başta olmak üzere Afganistan, ırak ve Afrika ülkelerinden ülkemize doğru yaşanan göç hareketleri sonrasında sosyal uyumun sağlanması noktasında yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi. Vali Şimşek açıklamasının devamında şunları dedi: “Tarihten günümüze insanoğlunun olduğu her yerde “göç” olgusu var olmuştur. Özellikle kendi tarihimize baktığımızda göç etmek dilimizde, kültürümüzde, geleneklerimizde hep yer bulmuştur. Bugüne geldiğimizde ise ülkemiz, bulunduğu jeopolitik konum, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, siyasi istikrarsızlar ve başlıca olumsuzluklar nedeni ile yoğun bir şekilde göç almıştır. Özellikle 15 Mart 2011 yılında Suriye’nin güneyinde bulunan Dera ilinde bir grup gencin düzenlediği rejim karşıtı barışçıl gösterilerle başlayan iç savaş sonrası yaşanan çatışmalardan dolayı ülkesini, vatanını, toprağını, ailesini, annesini, babasını belki evladını terk etmek durumunda kalanlar, kardeşleri olarak bildikleri bizlere sığındılar. Tabi bu süreçte geçmişten buyana mazlum ve mağdurlara sahip çıkmış bir ecdadın temsilcileri olarak dün olduğu gibi bugün de bize sığınanlara kucak açtık. Suriye başta olmak üzere Afganistan, ırak ve Afrika ülkelerinden ülkemize doğru yaşanan göç hareketleri sonrasında sosyal uyumun sağlanması noktasında yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Bundan dolayı başta kamu kurumlarımız olmak üzere STK’larımız ve Niğdeli vatandaşlarımız, İlimizde bulunan misafirlerimize olabildiğince ilgi göstermeye, onların sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalıştık. Ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Sosyal uyum, misafirlerimizin bulunduğu yerlerde kendisini rahat ve huzurlu hissetmesi, temel insani ihtiyaçlarını insan onuruna yakışır bir şekilde karşılayabilmesi, göçmen ve ev sahibi toplum arasında birlikte yaşama kültürünün gelişmesi, uyumun ahenkli bir şekilde toplumsal yaşamın akışını sağlanması, sosyal istikrarın hem sağlanması hem de teminat altına alınması açısından son derecede önemlidir."
“Tarihten günümüze insanoğlunun olduğu her yerde “göç” olgusu var olmuştur.

NİĞDE İl Göç İdaresi Koordinatörlüğünde Avrupa Birliği Uyum Buluşmaları Çerçevesinde “Niğde’de Göç ve Uyum” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Suriye başta olmak üzere Afganistan, ırak ve Afrika ülkelerinden ülkemize doğru yaşanan göç hareketleri sonrasında sosyal uyumun sağlanması noktasında yapılan çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Vali Şimşek açıklamasının devamında şunları dedi: “Tarihten günümüze insanoğlunun olduğu her yerde “göç” olgusu var olmuştur. Özellikle kendi tarihimize baktığımızda göç etmek dilimizde, kültürümüzde, geleneklerimizde hep yer bulmuştur. Bugüne geldiğimizde ise ülkemiz, bulunduğu jeopolitik konum, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, siyasi istikrarsızlar ve başlıca olumsuzluklar nedeni ile yoğun bir şekilde göç almıştır. Özellikle 15 Mart 2011 yılında Suriye’nin güneyinde bulunan Dera ilinde bir grup gencin düzenlediği rejim karşıtı barışçıl gösterilerle başlayan iç savaş sonrası yaşanan çatışmalardan dolayı ülkesini, vatanını, toprağını, ailesini, annesini, babasını belki evladını terk etmek durumunda kalanlar, kardeşleri olarak bildikleri bizlere sığındılar. Tabi bu süreçte geçmişten buyana mazlum ve mağdurlara sahip çıkmış bir ecdadın temsilcileri olarak dün olduğu gibi bugün de bize sığınanlara kucak açtık. Suriye başta olmak üzere Afganistan, ırak ve Afrika ülkelerinden ülkemize doğru yaşanan göç hareketleri sonrasında sosyal uyumun sağlanması noktasında yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Bundan dolayı başta kamu kurumlarımız olmak üzere STK’larımız ve Niğdeli vatandaşlarımız, İlimizde bulunan misafirlerimize olabildiğince ilgi göstermeye, onların sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalıştık. Ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir. Sosyal uyum, misafirlerimizin bulunduğu yerlerde kendisini rahat ve huzurlu hissetmesi, temel insani ihtiyaçlarını insan onuruna yakışır bir şekilde karşılayabilmesi, göçmen ve ev sahibi toplum arasında birlikte yaşama kültürünün gelişmesi, uyumun ahenkli bir şekilde toplumsal yaşamın akışını sağlanması, sosyal istikrarın hem sağlanması hem de teminat altına alınması açısından son derecede önemlidir."

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.