İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Gerçekleştirildi

Gündem 03.01.2022 - 19:28, Güncelleme: 03.01.2022 - 19:28
 

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Gerçekleştirildi

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Gerçekleştirildi İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı, sokak hayvanlarının korunması ve mevcut sorunların çözümü konusunda yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek başkanlığında yapıldı. Niğde Valiliği Koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantının açılış konuşmasında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “İlgili kurumlarımızla, STK’larımız ve hayvansever vatandaşlarımızla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldik. Yine son günlerde gündeme gelen özellikle tehlikeli türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili talimatları ve bakanlıklarımızın yayımladıkları genelgeler doğrultusunda sizlerin de görüşlerine başvurarak alınması gereken tedbirler ve üzerimize düşen sorumlulukların yerine getirilmesi noktasında gerekli kararları alacağız. Amacımız, sokakta yaşayan hayvanların insanlarımıza zarar vermeden yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasıdır. İlimizi de bu konuda daha iyi bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu hayvanların en iyi şekilde yaşayabilmesi için tüm çabamızı göstereceğiz” dedi. Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Özer’in sunumuyla devam eden toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleriyle ve tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi ile son buldu.
İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek Başkanlığında Gerçekleştirildi

İl Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı, sokak hayvanlarının korunması ve mevcut sorunların çözümü konusunda yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek başkanlığında yapıldı.

Niğde Valiliği Koordinesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Niğde Şube Müdürlüğünce düzenlenen toplantının açılış konuşmasında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, “İlgili kurumlarımızla, STK’larımız ve hayvansever vatandaşlarımızla birlikte sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldik. Yine son günlerde gündeme gelen özellikle tehlikeli türlerin insan sağlık ve güvenliği açısından tehlike oluşturması nedeniyle bu türlere karşı alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili talimatları ve bakanlıklarımızın yayımladıkları genelgeler doğrultusunda sizlerin de görüşlerine başvurarak alınması gereken tedbirler ve üzerimize düşen sorumlulukların yerine getirilmesi noktasında gerekli kararları alacağız.

Amacımız, sokakta yaşayan hayvanların insanlarımıza zarar vermeden yaşam hakkının korunması ve refahlarının artırılmasıdır. İlimizi de bu konuda daha iyi bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu hayvanların en iyi şekilde yaşayabilmesi için tüm çabamızı göstereceğiz” dedi.

Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Özer’in sunumuyla devam eden toplantı, ilgili kurum temsilcilerinin yaptıkları çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirmeleriyle ve tehlike arz eden hayvanlar ile ilgili yapılacak iş ve işlemlerin görüşülmesi ile son buldu.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.