DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Gündem 29.12.2021 - 16:43, Güncelleme: 29.12.2021 - 16:43
 

DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti.

2021 yılı Niğde İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ başkanlığında DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti.
2021 yılı Niğde İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ başkanlığında DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıya İlçe Kaymakamları ile Niğde Belediye Başkan Yrd. Mikail AKSUNGUR, Valiliğe bağlı Kamu, Kurum ve Kuruluşların üst düzey yöneticileri, İlçe Belediye Başkanları ve diğer kurul üyeleri katılım sağladı. Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ kurul toplantısının açılışında İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun görev ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Suyun insan ve diğer canlı yaşamları için taşıdığı öneme vurgu yapan KILINÇ, küresel ısınma ve suya olan ihtiyacın artması nedeniyle su yönetiminin günümüzde ve gelecekte daha önemli hale gelmekte olduğunu ifade etti. Suyun bireysel tüketimi yanında tarım ve sanayi sektöründe de kullanımında tasarruf odaklı hareket edilmesinin; su kirliliğinin önlenmesi için yeni tedbirler alınması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.  DSİ 45. Şube  Müdürü Ahmet ELBASAN, İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurullarının Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına ait teknik bilgiler verdi. “Son günlerde iklim değişikliğinin bir neticesi olarak şiddetli yağışlarla ya da şiddetli kuraklıkla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Dere yataklarına yapılan müdahaleler sonucunda taşkınlar yaşandığını belirtti ve dere yataklarına yapılan müdahalelere karşı toplumumuzun bilinçlendirilmesinin önem arz ettiğini ifade etti.  İlimizde dere yataklarına yapısal tedbirler almaya özellikle yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini korumaya gayret edildiğini, modern tarım uygulaması çerçevesinde daha az sulama suyu ile daha fazla ürün alma anlayışıyla borulu sulama şebekelerinin yapıldığını ve su kaynaklarımızın daha verimli kullanılmaya çalışıldığını belirtti. Daha sonra; DSİ 45. Şube Müdürü Ahmet ELBASAN tarafından Konya Kapalı ve Seyhan Havzalarının Taşkın ve Kuraklık Eylem Planları Yönünden Değerlendirilmesi, DSİ 45. Şube Müdürlüğü İşletme ve Bakım Başmühendisi Şule YEL EROĞLAN tarafından Niğde İli Su Kaynaklarının Miktar ve Kalite Yönünden Değerlendirilmesi, Makine ve İkmal Başmühendisi Hasan KÖKŞEN tarafından Kuraklık ve Taşkınla Mücadele değerlendirilmesi yapıldı.
2021 yılı Niğde İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ başkanlığında DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti.

2021 yılı Niğde İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ başkanlığında DSİ Niğde Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya İlçe Kaymakamları ile Niğde Belediye Başkan Yrd. Mikail AKSUNGUR, Valiliğe bağlı Kamu, Kurum ve Kuruluşların üst düzey yöneticileri, İlçe Belediye Başkanları ve diğer kurul üyeleri katılım sağladı.

Vali Yardımcısı Cemil KILINÇ kurul toplantısının açılışında İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun görev ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Suyun insan ve diğer canlı yaşamları için taşıdığı öneme vurgu yapan KILINÇ, küresel ısınma ve suya olan ihtiyacın artması nedeniyle su yönetiminin günümüzde ve gelecekte daha önemli hale gelmekte olduğunu ifade etti. Suyun bireysel tüketimi yanında tarım ve sanayi sektöründe de kullanımında tasarruf odaklı hareket edilmesinin; su kirliliğinin önlenmesi için yeni tedbirler alınması gerektiğinin önemine vurgu yaptı. 

DSİ 45. Şube  Müdürü Ahmet ELBASAN, İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurullarının Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına ait teknik bilgiler verdi. “Son günlerde iklim değişikliğinin bir neticesi olarak şiddetli yağışlarla ya da şiddetli kuraklıkla karşı karşıya kalındığını ifade etti. Dere yataklarına yapılan müdahaleler sonucunda taşkınlar yaşandığını belirtti ve dere yataklarına yapılan müdahalelere karşı toplumumuzun bilinçlendirilmesinin önem arz ettiğini ifade etti.  İlimizde dere yataklarına yapısal tedbirler almaya özellikle yerleşim yerlerini ve tarım arazilerini korumaya gayret edildiğini, modern tarım uygulaması çerçevesinde daha az sulama suyu ile daha fazla ürün alma anlayışıyla borulu sulama şebekelerinin yapıldığını ve su kaynaklarımızın daha verimli kullanılmaya çalışıldığını belirtti.

Daha sonra; DSİ 45. Şube Müdürü Ahmet ELBASAN tarafından Konya Kapalı ve Seyhan Havzalarının Taşkın ve Kuraklık Eylem Planları Yönünden Değerlendirilmesi, DSİ 45. Şube Müdürlüğü İşletme ve Bakım Başmühendisi Şule YEL EROĞLAN tarafından Niğde İli Su Kaynaklarının Miktar ve Kalite Yönünden Değerlendirilmesi, Makine ve İkmal Başmühendisi Hasan KÖKŞEN tarafından Kuraklık ve Taşkınla Mücadele değerlendirilmesi yapıldı.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.