CHP'Lİ ADEM'DEN RTÜK'E SERT SÖZLER!

Siyaset 25.01.2022 - 17:48, Güncelleme: 25.01.2022 - 17:48
 

CHP'Lİ ADEM'DEN RTÜK'E SERT SÖZLER!

"İKTİDAR HAVUZ MEDYA VE TEK SESLİLİK İSTİYOR"
CHP'Lİ ADEM'DEN RTÜK'E SERT SÖZLER! CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in ana haber sunucusu Selçuk Tepeli'ye ''kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları'' başlığı adı altında inceleme başlatıldığını duyurmasının ardından iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu. "İKTİDAR HAVUZ MEDYA VE TEK SESLİLİK İSTİYOR" Son 20 yılda basına hiç uygulanmadığı kadar sansür uygulandığını ve ifade özgürlüğü kavramının gittikçe işlevsiz bir hâle geldiğini ifade eden Başkan Adem;" Gazetecinin esas görevi halka haber anlatmak değil, halka doğru, objektif haberi anlatmakdır. Selçuk Tepeli sırf bunu doğru bir şekilde gerçekleştirdiği için bugün bu soruşturma başlatılmıştır. İktidar, basın faliyetlerini tamamen bitirmiştir. Havuz medya oluşturup, kendi istediği haberleri, kendi diliyle halka anlattırmak istemektedir. Gazetecilik etik kurallarına uymayan, bu düzene dur diyenlere de soruşturma başlatarak susturma ve kanıksatma çabası içerisindedir. Eğer RTÜK halkı kandırmaktan, galeyana getirmekten dolayı bir medya kuruluşunu ya da kişiye inceleme başlatıp, ceza yazacaksa bu kesinlikle iktidar yanlısı olan medya kurumları ve kişiler olmalıdır. Tek seslilikten başka bir şey bilmeyen, demokrasiden bir haber olan, sadece kendi yanlılarının kamuoyu oluşturmasına izin veren bir iktidarla hiçbir zaman ittifak sağlanamaz. Özgürlükten bahseden bir ülkede basın susturulamaz, sineye çekilemez. Bugün bu başlatılan soruşturma büyük bir gözdağıdır. Biz her zaman basının yanında olacağız. Halka doğru bilgiyi tarafsız, objektif, hiçbir maddi talep beklemeden halka anlatan gazetecilerin, medya kuruluşlarının sesi olacağız, güvencesi olacağız."şeklinde konuştu.
"İKTİDAR HAVUZ MEDYA VE TEK SESLİLİK İSTİYOR"

CHP'Lİ ADEM'DEN RTÜK'E SERT SÖZLER!

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in ana haber sunucusu Selçuk Tepeli'ye ''kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları'' başlığı adı altında inceleme başlatıldığını duyurmasının ardından iktidarı eleştiren açıklamalarda bulundu.

"İKTİDAR HAVUZ MEDYA VE TEK SESLİLİK İSTİYOR"

Son 20 yılda basına hiç uygulanmadığı kadar sansür uygulandığını ve ifade özgürlüğü kavramının gittikçe işlevsiz bir hâle geldiğini ifade eden Başkan Adem;" Gazetecinin esas görevi halka haber anlatmak değil, halka doğru, objektif haberi anlatmakdır. Selçuk Tepeli sırf bunu doğru bir şekilde gerçekleştirdiği için bugün bu soruşturma başlatılmıştır. İktidar, basın faliyetlerini tamamen bitirmiştir. Havuz medya oluşturup, kendi istediği haberleri, kendi diliyle halka anlattırmak istemektedir. Gazetecilik etik kurallarına uymayan, bu düzene dur diyenlere de soruşturma başlatarak susturma ve kanıksatma çabası içerisindedir. Eğer RTÜK halkı kandırmaktan, galeyana getirmekten dolayı bir medya kuruluşunu ya da kişiye inceleme başlatıp, ceza yazacaksa bu kesinlikle iktidar yanlısı olan medya kurumları ve kişiler olmalıdır. Tek seslilikten başka bir şey bilmeyen, demokrasiden bir haber olan, sadece kendi yanlılarının kamuoyu oluşturmasına izin veren bir iktidarla hiçbir zaman ittifak sağlanamaz. Özgürlükten bahseden bir ülkede basın susturulamaz, sineye çekilemez. Bugün bu başlatılan soruşturma büyük bir gözdağıdır. Biz her zaman basının yanında olacağız. Halka doğru bilgiyi tarafsız, objektif, hiçbir maddi talep beklemeden halka anlatan gazetecilerin, medya kuruluşlarının sesi olacağız, güvencesi olacağız."şeklinde konuştu.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.