Bulgaristan siyasetinden ilk yaşandı!

Siyaset 25.10.2022 - 15:52, Güncelleme: 25.10.2022 - 15:52
 

Bulgaristan siyasetinden ilk yaşandı!

Bulgaristan'da ilk kez Türk asıllı bir siyasetçi meclis başkanı olduErdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA) -  Türk asıllı siyasetçi Prof. Vejdi Raşidov Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi. Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı Milletvekili olan ve 48. Dönem Meclis Başkanlığı görevine seçilen Prof. Vejdi Raşidov,, Bulgaristan'ın ünlü Heykeltraş'ı olmakla birlikte Batı Trakya'da da şarkıları sevilerek dinlenen merhume Türk sanatçısı Kadriye Latifovan'ın oğludur. Yeni dönemde meclisi yönetecek başkanın seçilmesi için mecliste yapılan oylamada hazır bulunan milletvekillerin 139'u Vejdi Raşidov’un Meclis Başkanlığına seçilmesi için 'evet' oyu kullanırken, 73’ü 'hayır' oyu kullandı. Toplantıya katılan 27 milletvekili ise Raşidov'un başkanlığı konusunda 'çekimser' oy kullandı. Hatırlanacağı gibi, Bulgaristan Meclisi'nin en yaşlı siyasetçisi olan 70 yaşındaki Türk asıllı Raşidov, 2009-2013 ve 2014-2017 yılları arasında Kültür Bakanlığı yapmıştı.

Bulgaristan'da ilk kez Türk asıllı bir siyasetçi meclis başkanı oldu

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA) -  Türk asıllı siyasetçi Prof. Vejdi Raşidov Bulgaristan Meclisi Başkanlığı görevine seçildi.

Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı Milletvekili olan ve 48. Dönem Meclis Başkanlığı görevine seçilen Prof. Vejdi Raşidov,, Bulgaristan'ın ünlü Heykeltraş'ı olmakla birlikte Batı Trakya'da da şarkıları sevilerek dinlenen merhume Türk sanatçısı Kadriye Latifovan'ın oğludur.

Yeni dönemde meclisi yönetecek başkanın seçilmesi için mecliste yapılan oylamada hazır bulunan milletvekillerin 139'u Vejdi Raşidov’un Meclis Başkanlığına seçilmesi için 'evet' oyu kullanırken, 73’ü 'hayır' oyu kullandı. Toplantıya katılan 27 milletvekili ise Raşidov'un başkanlığı konusunda 'çekimser' oy kullandı.

Hatırlanacağı gibi, Bulgaristan Meclisi'nin en yaşlı siyasetçisi olan 70 yaşındaki Türk asıllı Raşidov, 2009-2013 ve 2014-2017 yılları arasında Kültür Bakanlığı yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.