BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Gündem 09.03.2022 - 17:56, Güncelleme: 09.03.2022 - 17:56
 

BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN
BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN Cumhuriyet Halk Partisi Niğde il Başkanı Erhan Adem, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP Niğde İl Başkanı Adem, neredeyse her yeni günün en az bir kadın cinayetiyle sona erdiğini belirttiği mesajında 'çocuk gelin' sayısının da hızla çoğaldığını vurguladı. Adem, şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında anarak şu ifadeleri kullandı: "Yaşamın her alanında artan şiddet en çok kadınlarımızı vurdu. Neredeyse her yeni gün, en az bir kadın cinayetiyle sona eriyor. 8 Mart'ı kutlamak için meydanlara çıkan kadınlarımız, güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalıyor; anayasal hakları olan, 'Kadın-erkek eşitliği' talepleri, açıkça göz ardı ediliyor. Kadınlarımızın iş yaşamına katılma hakları ellerinden alınıyor, 'En az üç çocuk' baskısıyla eve bağlanmak isteniyor. Kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayımız gittikçe azalıyor. 'Çocuk gelin' sayısı hızla çoğalıyor, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar oranları, vicdanı olan herkesi kahredecek bir şekilde artıyor. Oysa bu kötü tabloya karşın adalet, eşitlik ve özgür bir gelecek tahayyülümüzün öncüleri olan kadınlarımız bütün yaşadıklarına karşı çıkarak Türkiye'yi, biz erkekler için de yaşanabilir bir ülke haline getirmeyi başaracaklardır.” CHP İl Başkanı Adem, şunları kaydetti; “Tüm toplumumuzun 'Birinci sınıf demokrasi ve insanca yaşam' talebi ancak ve ancak kadınlarımızın elleriyle kuracakları bir gelecekle karşılanmış olacaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük destekçisi ve güvencesi olan kadınlarımız, toplumsal barışımızı da sağlayacaktır. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum, erkek egemen söyleminin ürettiği şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımızın, genç kızlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."
BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

BAŞKAN ADEM: KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde il Başkanı Erhan Adem, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP Niğde İl Başkanı Adem, neredeyse her yeni günün en az bir kadın cinayetiyle sona erdiğini belirttiği mesajında 'çocuk gelin' sayısının da hızla çoğaldığını vurguladı.

Adem, şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında anarak şu ifadeleri kullandı: "Yaşamın her alanında artan şiddet en çok kadınlarımızı vurdu. Neredeyse her yeni gün, en az bir kadın cinayetiyle sona eriyor. 8 Mart'ı kutlamak için meydanlara çıkan kadınlarımız, güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalıyor; anayasal hakları olan, 'Kadın-erkek eşitliği' talepleri, açıkça göz ardı ediliyor. Kadınlarımızın iş yaşamına katılma hakları ellerinden alınıyor, 'En az üç çocuk' baskısıyla eve bağlanmak isteniyor. Kamu atama ve terfileri, liyakat yerine cinsiyetçi bakış açısıyla yapıldığı için kadın yönetici sayımız gittikçe azalıyor. 'Çocuk gelin' sayısı hızla çoğalıyor, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar oranları, vicdanı olan herkesi kahredecek bir şekilde artıyor. Oysa bu kötü tabloya karşın adalet, eşitlik ve özgür bir gelecek tahayyülümüzün öncüleri olan kadınlarımız bütün yaşadıklarına karşı çıkarak Türkiye'yi, biz erkekler için de yaşanabilir bir ülke haline getirmeyi başaracaklardır.”

CHP İl Başkanı Adem, şunları kaydetti; “Tüm toplumumuzun 'Birinci sınıf demokrasi ve insanca yaşam' talebi ancak ve ancak kadınlarımızın elleriyle kuracakları bir gelecekle karşılanmış olacaktır. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük destekçisi ve güvencesi olan kadınlarımız, toplumsal barışımızı da sağlayacaktır. Bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum, erkek egemen söyleminin ürettiği şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımızın, genç kızlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.