25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı-Niğde

Dünya 26.11.2021 - 10:11, Güncelleme: 26.11.2021 - 10:11
 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı-Niğde

25 Kasım, ’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak kabul edilmiştir.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Mesajı… 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde üç kız kardeşin tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde öldürüldüğü tarih olan 25 Kasım tarihi Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım, ’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak kabul edilmiştir. Dünyada ve ülkemizde kaydedilmekte olan tüm olumlu gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet, hali hazırda önemli problemler arasında yer almaya devam etmektedir. Bizim inancımızda, “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır”. Peygamber Efendimiz, kadınlara hoş görülü ve saygılı davranmamızı söylemiştir.  Bir Hadis-i Şeriflerinde "Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır." demiştir. Bizim tarihten gelen kültürel anlayışımız, kadın erkek demeden, yaşlı çocuk demeden bütün canlıları bir ve eşit görür, bizim inancımıza göre bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Türk töresine baktığımızda kadın, evin de, ailenin de, sosyal hayatın da, ekonomik hayatın da en merkezindedir.  Biz Niğde Belediyesi olarak, şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtiyor, kadınıyla erkeğiyle aynı göğün altında huzur ve barış dolu bir dünyada yaşamamızı temenni ediyorum. 
25 Kasım, ’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Mesajı…

25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde üç kız kardeşin tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde öldürüldüğü tarih olan 25 Kasım tarihi Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım, ’Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Dünyada ve ülkemizde kaydedilmekte olan tüm olumlu gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet, hali hazırda önemli problemler arasında yer almaya devam etmektedir.

Bizim inancımızda, “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır”. Peygamber Efendimiz, kadınlara hoş görülü ve saygılı davranmamızı söylemiştir.  Bir Hadis-i Şeriflerinde "Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır." demiştir.

Bizim tarihten gelen kültürel anlayışımız, kadın erkek demeden, yaşlı çocuk demeden bütün canlıları bir ve eşit görür, bizim inancımıza göre bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Türk töresine baktığımızda kadın, evin de, ailenin de, sosyal hayatın da, ekonomik hayatın da en merkezindedir. 

Biz Niğde Belediyesi olarak, şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz.

 Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirtiyor, kadınıyla erkeğiyle aynı göğün altında huzur ve barış dolu bir dünyada yaşamamızı temenni ediyorum. 

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.