25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı-Niğde

Dünya 26.11.2021 - 10:09, Güncelleme: 26.11.2021 - 10:09
 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı-Niğde

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” günü olarak kabul edilmiştir.
Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve Eşi Sayın Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Mesajında "Kadınların maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları aramak amacıyla “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” günü olarak kabul edilmiştir.  Kadına yönelik aile içi şiddet, kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınırları aşan küresel bir sorundur. İnsan hakları açısından, toplumsal cinsiyet temelinde bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik aile içi şiddet, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda yerlerini alma haklarından yoksun kalmalarına, fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına sakat kalmalarına veya yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır. Aile içi şiddet vakalarının önemli bir kısmında suç failleri genellikle eş, kadının birlikte olduğu kişi veya diğer aile bireyleridir. Kadına yapılan şiddetin fiziksel, duygusal, ekonomik ve sosyal etkileri sadece kadınlar üzerinde değil, çocuklar, aileler ve toplumlarda da kendini göstermektedir.  Kadına yönelik şiddet, en yaygın bir insan hakları ihlali olduğu ilkesi gerçeğinden hareket ederek Ülkemizde, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla kadınların sosyal hayatta hak ettikleri yere gelmesine yönelik şiddet uygulayanlara karşı ceza mevzuatlarında kadınlarımızı ve aileleri korumaya yönelik düzenlemeler yapılmaktadır. Devlet olarak, Ülke genelinde kadına yönelik şiddet olaylarında ani müdahaleye imkân veren KADES uygulaması halen 2.748.072 kişi tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanmış, 240.052 kişi sistemi kullanarak ihbarda bulunmuş olup, başvuruların takibi emniyet   birimlerimizce sürdürülmektedir. Şüphesiz ki kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi çok büyüktür. Bu bağlamda; Valiliğimiz koordinesinde emniyet birimlerimizce okul aile birliği toplantılarında 688 kadın velimize KADES uygulaması hakkında bilgi verilmiş olup, bu bağlamda tanıtımlar, afiş ve broşür gibi görseller dağıtılarak bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir"dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” günü olarak kabul edilmiştir.

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve Eşi Sayın Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Mesajında

"Kadınların maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları aramak amacıyla “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” günü olarak kabul edilmiştir. 

Kadına yönelik aile içi şiddet, kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınırları aşan küresel bir sorundur. İnsan hakları açısından, toplumsal cinsiyet temelinde bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik aile içi şiddet, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda yerlerini alma haklarından yoksun kalmalarına, fiziksel ve ruhsal sağlık sorunları yaşamalarına sakat kalmalarına veya yaşamlarını yitirmelerine neden olmaktadır.

Aile içi şiddet vakalarının önemli bir kısmında suç failleri genellikle eş, kadının birlikte olduğu kişi veya diğer aile bireyleridir. Kadına yapılan şiddetin fiziksel, duygusal, ekonomik ve sosyal etkileri sadece kadınlar üzerinde değil, çocuklar, aileler ve toplumlarda da kendini göstermektedir. 

Kadına yönelik şiddet, en yaygın bir insan hakları ihlali olduğu ilkesi gerçeğinden hareket ederek Ülkemizde, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla kadınların sosyal hayatta hak ettikleri yere gelmesine yönelik şiddet uygulayanlara karşı ceza mevzuatlarında kadınlarımızı ve aileleri korumaya yönelik düzenlemeler yapılmaktadır.

Devlet olarak, Ülke genelinde kadına yönelik şiddet olaylarında ani müdahaleye imkân veren KADES uygulaması halen 2.748.072 kişi tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanmış, 240.052 kişi sistemi kullanarak ihbarda bulunmuş olup, başvuruların takibi emniyet   birimlerimizce sürdürülmektedir.

Şüphesiz ki kadına yönelik şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi çok büyüktür. Bu bağlamda; Valiliğimiz koordinesinde emniyet birimlerimizce okul aile birliği toplantılarında 688 kadın velimize KADES uygulaması hakkında bilgi verilmiş olup, bu bağlamda tanıtımlar, afiş ve broşür gibi görseller dağıtılarak bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir"dedi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habertarz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.